Helgen

Vet inte riktigt hur jag ska börja eller vad jag ska skriva, men kan i alla fall säga att jag har haft en underbar helg. Fredagen började riktigt dåligt, jag var trött hade hemlängtan och allt gick emot mig. Ett av mina värdbarn har det lite svårt just nu i och med att de fått en liten lillebror, det har nog blivit lite för många förändringar för honom på sistone. Detta är absolut förståligt men det gör det inte lättare för mig när han gör tvärtemot vad jag ber honom och säger "I'm gonna through you in the garbage!". Han är egentligen världens gulligaste, men som sagt har han det lite jobbigt just nu, får hoppas att det går över snart. Fredagen var som sagt en jobbig jobbdag eftersom jag fick höra "I'm gonna through you in the garbage" hela tiden, och det blev inte bättre av att jag var tvungen att bända upp familjens hunds mun när hand försökte äta upp barnens play-doh. Barnen skrek och grät för de trodde att de skulle förlora sin älskade play-doh, och jag skrek för att jag var helt nerdreglad och var tvungen att tvätta bort skiten från både degen och mig. När jag slutade skypade jag med mamma och grät, det blev lite för mycket för mig helt enkelt, men efter att ha pratat med henne kändes det mycket bättre. Efter det slängde jag mig in i en taxi för att åka till Kylie (en tjej från Nya Zeeland), redan inne i taxin kände jag att det skulle bli en bra kväll, till skillnad från dagen, taxichauffören spelade rnb på hög volym och någonstans vid horisonten sköts det upp fyrverkerier. Hos Kylie gjorde vi (au pairer) oss i ordning och sen var det dags för costume party! Det var bra stämning och alla hade kul, jag träffade jättemycket nytt folk, och vid sjutiden på morgonen drog vi vidare till Stony Brook college och fortsatte festa tills vi somnade av uttmattning. När vi vaknade igen var det dags för nästa fest, den hölls på själva campus, den var ganska lam i jämföresle med fredagens party så vi drog tillbaka till andra änden av colleget och spelade beer pong, dansade och hade kul. Festerna här är helt galna, jag har alltid undrat om de är som i filmerna och nu har jag svaret, ja det är de! Förövrigt lyckades jag ha sönder ett tak när vi skulle gå upp på vinden, om det är någon som ska lyckas med det så är det väl jag, mitt nya smeknamn är "Nathalie the destructor".

På söndagen drog jag och Tess och shoppade, notera att vi gjorde det i samma smink och kläder som vi hade festat i (vi hann inte åka hem), oduschade, trötta, och lyckliga strövade vi omkring i "the mall", och plötsligt kommer det fram en kvinna som frågar ifall vi skulle vilja jobba som modeller. Jag trodde först att hon skämtade med tanke på att vi inte duschat, och såg jävligt trötta ut (i alla fall jag, Tess looked fab), men nej då! De tog våra kontaktuppgifter och ska ringa inom fem dagar. Awesome!


Bilder


Bar i NYC


Girls


Jag och Samia

Chill

Ja jag sitter och chillar. Det har varit en lyckad dag, började jobba klockan 1 (skönt med sovmorgon), lekte lite med barnen och sen åkte vi på barnkalas. Det hölls på en farm, vi har åkt traktor, matat djur, och plockat pumpor. Mys! Lördagen var katastrof, orkar inte ens skriva om det här, men söndagen var jättemysig, Tess hämtade upp mig och vi drog till The Mall och shoppade. Bilder kommer så fort jag orkar lägga in dem på datorn. :)

En vanlig fredag?

Ni som känner mig vet att jag alltid råkar ut för de konstigaste sakerna, och nu har jag hittat en annan tjej som är precis likadan så därför händer det dubbelt så konstiga saker när vi umgås. Varken jag eller Tess, som hon heter (eller Therese om man ska vara helt korrekt), hade något att göra så hon tog bilen och hämtade upp mig. Vi drack lite kaffe på starbucks och hade det mysigt, inget konstigt med det, men sedan skulle vi försöka hitta en kiosk för Tess hade slut på cigaretter och var extremt röksugen. Vi körde runt lite och hon klagade på hur stökigt det var i bilen, och att hennes värdbarn alltid stökade till, vi stannade till vid ett ställe där vi såg en affär som hette Tobacco Place, perfekt tänkte vi, men det var stängt. Snopna gick vi tillbaka till bilen och satte oss, så säger Tess "det kanske inte var så stökigt här inne iaf, jag har inte tänkt på att det är skinnsäten, det är ju rätt fancy" "Mm" sa jag och höll med så tittade jag ner där mugghållarna satt och såg en påse och sa "Men vafan Tess! Vad har du här? Det ser ju ut som knark!" och hon tittar på mig och halvt skriker "DET ÄR FEL BIL!?!" jag slänger förskräckt tillbaka påsen där den låg och vi kastar oss ur bilen och hoppar in i den rätta. Vi höll på att kissa på oss av skratt, medan vi skyndade oss därifrån så fort som möjligt.

När jag kom hem hade jag ett ganska långt samtal med min värdpappa, vi har inte direkt pratat med varandra utan hållt oss på avstånd, tror vi båda har haft svårt att veta hur vi ska bete oss mot varandra, men nu känns det riktigt bra, vi pratade om terrorism och hur olika samhällen fungerar, det var intressant.


En bra party låt




Tess & Jag


Familjens hund har fattat tycke för mig och sover numera med mig:P

Fredag!!!

Idag är det fredag men i onsdags när jag satt och pratade med Becca och Pavel i Skype, kom min värdpappa Pete ner till mig och sa att min värdmamma Jen ville prata lite med mig när jag hade tid, "okej" sa jag och fortsatte prata lite till. Skype är ett underbart program, det gör att det inte känns som att familjen är så långt bort som de är. Beccs, jag, och Pavel pratade på om allt och inget, och de höll på att dö av skratt när jag hotade ett av mina värdbarn med att han skulle få sitta i "tha naughty corner" om han inte slutade pilla på min dator. Efter att vi pratat klart letade jag upp Jen för att höra vad det var hon ville prata om, och det visade sig att hon skulle föda! Jag vet inte om hon var chockad och inte riktigt kunde förstå det själv för hon och gjorde en massa annat istället för att åka till sjukhuset, mata hunden t.e.x. Men efter en stund verkade det som att det gick upp för henne att hon faktiskt skulle föda, och Pete skjutsade henne till sjukhuset. Jag och Jens mamma tog hand om tvillingarna under kvällen och nästa morgon åkte vi till sjukhuset för att hälsa på den nya bebisen, som såklart var hur fin som helst. Idag är det som sagt fredag och jag ska snart till the mall och handla något festligt att ha på mig imorgon när jag ska dansa bort natten i Manhattan! Efter det ska jag träffa Tess och en till svensk tjej, vet inte vad vi ska göra men vi kommer nog på något :).

Reversed diet

Under sommarens gång lyckades jag äntligen gå upp alla de kilon som jag tappade när jag var sjuk under en lång tid för några år sedan, men dessvärre har jag gått ner i vikt igen på grund av vattnet här. Det smakar inte som i Sverige men det är inte det som är problemet, det innehåller andra bakterier och dessa har gjort mig illamående, jag förstod inte att det var vattnet först jag trodde att det var för att allt var så nytt och att kroppen höll på att ställa om sig. Nu har jag äntligen vant mig vid bakterierna som vattnet innehåller här och har dessutom börjat på en omvänd diet för att gå upp i vikt igen, och så onyttig som maten är här tror jag att jag kommer lyckas ^^. Här kommer lite bilder.


En av mina garderober, jag har två :p


Jag och pojkarna gick till den här dammen och matade fåglarna en dag (får inte publicera några bilder på familjen)


En affär som heter Party City, den är proppfull med halloweenkostymer för tillfället.


Jag blir så lycklig av choklad!


Isabel :)

Första jobbdagen

Helgen var till för att lära känna familjen och dess rutiner, men idag, måndag, började jag jobba. Det gick bra, pojkarna är snälla men de kan vara busiga också. De visste att jag hade extra mycket hemlängtan idag så de "byggde" ett litet hus på garageuppfarten där min familj kunde bo, hur gulligt är inte det!?! Jag har även lärt känna en norsk tjej här, jag pratar svenska med henne och hon pratar norska med mig, det är jätteskönt för ibland blir det jobbigt att prata engelska hela tiden. Jag och Isabel, som hon heter, tog en kaffe på Starbucks, bowlade, och åt på Taco Bell i lördags. Mys! Jag trivs verkligen i den här familjen, min värdmamma och jag är rätt lika på vissa punkter har jag upptäkt, jag skulle gå och lägga mig sent en kväll men var sugen på något gott så jag smög ner till köket för att hämta min Ben&Jerry's chocolate chip cookie dough, och jag skulle precis tända lampan när jag upptäckte att den redan var tänd, min värdmamma stod nämligen och mumsade i sig kakor, haha! Hon frågade om jag skulle hämta mig glass "ja" svarade jag och vi såg på varandra och skrattade, sen smög vi båda tillbaka till våra sängar. Nu ska jag och Isabel till Target och förmodligen göra av med lite pengar på rätt meningslösa saker:).

2:a dagen hos nya familjen

Här är det bra och jag trivs. :)

Det var lite stelt igår, men det verkar ha släppt nu, känns som att jag verkligen klickat med pojkarna. Kom faktiskt precis hem med dem, vi var vid en liten sjö och matade ankor. De testar mig lite då och då, men när de hör att jag menar allvar lyssnar de på mig, så det är inga problem. Vi har även varit och handlat på Target och diverse andra affärer, jag köpte Ben&Jerry's cookie chocolate chip dough! Yummie! Fick även ett par Paul Franktofflor av min värdmamma, jättegulligt av henne.

Lycka!

Jag sitter och lyssnar på musik och kan inte sluta le. Familjen jag träffade igår vill "matcha" med mig, och det känns helt underbart för jag gillade dem jättemycket! Kändes rätt från start :). Jag är så lycklig, nu börjar mitt au pair år likna det jag drömt om så länge.

Nu ni, ska jag börja packa för jag flyttar redan imorgon. :)

Schrödinger's cat

I'm just sayin'

Jag vet att Beccs förstår i allafall :).

Ovisshet är något utav det värsta som finns, och just nu är det bara det som kretsar kring mig. Jag kan bli tvungen att åka hem eller så matchar jag med en ny familj. Jag har mindre än fyra dagar på mig och paniken är stor. Imorgon ska jag träffa en potentiell familj, jag ska koppla på all charm och bara vara mig själv, mer än så kan jag inte göra. Det kanske löser sig, kanske inte, hur som helst har jag lärt mig massor på de här veckorna.

-The only way to find out is to open the box

You're so fabulous!

Febern har gått ner rejält och det är mest halsen som krånglar nu, men allt känns mycket bättre nu. Blir alltid så extremt ledsen när jag får feber, vet inte vad det beror på men det måste vara något som händer inne i kroppen.

En familj som bor ca 20 minuter härifrån vill träffa mig, de verkar riktigt bra nu när jag fått tänka lite. Först var jag väldigt bekymrad över att de också bara har två bilar och att det kan bli svårt för mig att ta mig någonstans, men då kom mamma med den briljanta idéen att jag faktiskt kan köpa en egen, vilket skrotbil som helst är ju bättre än ingenting, och så får man mycket mer frihet också. Underbart! Hoppas det känns bra när jag träffar den nya familjen, för jag vill verkligen bo kvar i det här området. :)

Har varit oerhört skönt att prata familjen nu när det har varit rätt jobbigt här, you're so fabulous!




Det är vid såna här tillfällen...

som man vill ha sina nära och kära hos sig.

Jag ligger i sängen med ännu högre feber än imorse, jag är helt utmattad. Jag har även fått veta att ifall jag inte hittat en ny familj innan den 10 oktober, måste jag åka hem.

Kan inte tänka riktigt klart förtillfället, måste bero på en kombination av feber och besvikelse. Jag har sett fram emot den här resan sedan sjuan, och det känns som att min dröm håller på att gå i kras. Om jag måste åka hem igen har jag absolut ingen aning om vad jag ska göra. Det enda jag vet med säkerhet just nu är att jag behöver en kram.

Man får inte ha för roligt...

Idag när jag vaknade mådde jag inte alls bra, tjock i halsen, snorig och febrig. Jag måste ha blivit smittad av bebisen eller mellanpojken som har varit sjuka i några dagar, men jag tänker jobba ändå, behöver pengarna (speciellt efter igår). När jag gick upp för att äta frukost var jag ensam i huset (skönt!), det första jag såg när jag gick ner för trappan var att någon, troligtvis mellanpojken, har målat över en hel vägg. Känner mig otroligt lättad över att jag inte jobbade imorse. Sedan jag gjorde några pannkakor och gick upp på "mitt" rum igen, och här sitter jag fortfarande, tänkte ta det lugnt tills jag börjar (vilket är klockan 2).



Mina kära inköp från igår. Den silvriga lilla asken är minttabletter och
det svarta till höger är en morgonrock.


Nu är inte jag en sån där som tänker visa upp allt jag köper i min blogg, tyckte bara att det kunde vara lite kul eftersom det var första shoppingen i NYC (om man inte räknar första gången jag var där, men det enda jag köpte då var choklad).

Some pics :)


Shopping in NYC (Times Square)


NYC


Sofia inne på Starbucks

I <3 NY

New York är min nya favoritstad, allting finns här.

Det var underbart att träffa Sofia, vi har inte setts på sju månader men det märktes inte alls, vi pratade på om allt och inget precis som vanligt.

Klockan nio imorse tog jag en taxi till Rokonkomo railway station, för att ta tåget in till NYC, väl framme i The City, upptäckte jag att det inte går att ringa med min mobiltelefon här (vet inte varför men tror att det har med olika nät att göra), hälp tänkte jag, vad gör jag nu, men jag fick syn på ett par mynttelefoner så jag ringde Sofia därifrån. Jag visste att jag var på Penn Station och precis bredvid en affärskedja som heter Hudson News men inte mycket mer, som tur var hittade Sofia mig i alla fall. Det var ett riktigt lyckligt återseende. Efter det rörde vi oss vidare mot tunnelbanorna, precis innan vi skulle kliva på var det en kvinna som frågade oss "är ni tvillingar" vi höll på att dö av skratt för Sofias och min enda likhet är att vi har blont hår, ananars är vi totalt olika. När vi sedan satt oss ner på tunnelbanan var det en man som frågade ifall vi pratade svenska, ja sa vi, och efter det gick han av. Samma man såg vi lite senare när vi nått vårat mål Soho, vi passerade honom på gatan och han stoppade oss och sa "Now I've seen you twice, so I gotta say hello" vi stannade upp och småpratade lite, i hans hand såg jag en liten glasflaska innehållande något som såg misstänkt bekant ut, och när jag vände blicken mot hans vän såg jag att han rullat sig en fin liten hemmagjord cigarret och vi fick frågan "do you girls smoke pot?"  Både jag och Sofia skrattade tills vi kiknade, medan vi skyndade oss därifrån. Här röker man tydligen på mitt på ljusa dagen i gatukorsningar ^^.
I Soho köpte jag en plånbok från DKNY, den är ursnygg om jag får säga det själv. Efter det satte vi oss på en pizzeria och åt, det var jättetrevligt tills en äcklig gubbe kom och satte sig vid vårat bord utan att ens fråga om det var ledigt, han snöt sig högljutt hela tiden. Jag blev riktigt irriterad på honom och till sist bad jag honom att gå in på toaletten och snyta sig istället, han flinade fånigt, men slutade i alla fall.
När vi var mätta och belåtna kände vi oss klara med Soho och tog därför tunnelbanan till Times Square, där gick vi direkt till första bästa Starbucks och avnjöt varsin kaffe. När vi druckit upp och kände att vi skvallrat klart gick vi i lite fler affärer, och jag spenderade lite mer än vad jag borde ha gjort inne på Victoria's Secret.
Medan vi strosade längs gatorna i Times Square kom det fram en man till oss som frågade ifall vi gillade komedi, och sen erbjöd han oss ett VIP-kort till en show som kommer att gå ända till december och sändas i MTV! Sjukt kul! Sofia kan tyvärr inte vara med eftersom hon ska åka tillbaka till Seattle om några dagar, men jag fick ta med en annan vän. Jag har frågat Ana och jag hoppas att hon vill följa med. Förutom att man kommer få se en show och vara med i MTV, kommer de bjuda på mat och drinkar!

Det var min dag det :)

Shop til ya drop

Det mesta här har löst sig så bra som det kan göra, jag måste stanna här i tio dagar så de kan hitta en ny au pair, och jag en ny värdfamilj. Stämningen är spänd, men det funkar.

Imorgon är jag ledig och då ska jag ta tåget in till NYC för att träffa Sofia (som jag inte träffat på sju månader!) och shoppa!!! Det ska bli jätteskönt att komma ifrån huset och familjen i några timmar.

RSS 2.0